Hi. Do read and follow if you like. Thanks :>

Saturday, June 16, 2012

Memories Last Forever

3504, aww, beautiful, fact, good times

Assalamualaikum. Haiii awak. Tengah buat apa? Kita tengah online Facebook, Update blog, message Najiah yang dekat hostel tuu sambil mendengar lagu Tasha Manshahar-Bemine *erk. perluke bagi tau? WONDER --'
     By the way, haritu Mas mimpi jumpa Mr TutTut. Padahal sebelum ni tak pernah jumpa pun! HAHA. Malu giloss kot bila dia pandang *Even dalam mimpi --'. Hmm. Forget it. Mimpi itu mainan syaitonnnnn.
     Tapi korang pernah tak mimpi dapat petunjuk? HAHA Mas pernah. Alhamdulillah. :'> Masa tuu zaman Dr Sheikh Muszaphar nak naik angkasa lepas, plus dia single lagi masa tu, Mas pun minat laa. Minat okay. HAHA.
       Then dalam mimpi tu, Mas tak tahu macam mana dia angkut Mas luar dari bumi. Terapung-apung kat angkasa. Then dari situ Mas nampak bumi and nampak Ka'abah bercahaya dari luar angkasa. Seriously. Not a made-up-story okay! I dreamt!
     And then tak lama lepas tuu Mak ajak pergi Umrah. Masa tu darjah Enam. Huhu. Baru perasan masa tu adalah petunjuk. HIHI :') Sebelum pergi Umrah Mas pergi Mesir dulu. Yihaahhhh! Best though cuaca kat panas + susa nak dapat air. All in all, bersyukur sangat dapat jejak rumah Allah. Till now, masih terjelas gambaran first time melihat Rumah Allah itu :') InsyaAllah nanti bila dah berkemampuan, nak pergi lagi. Sebelum kahwin nak bawa Mak, and then nak pergi dengan suami. HIHI
       And pernah tau Mas nampak roh arwah nenek. Masa tu kecik lagi. Mandi pun tak tutup pintu. HAHA --' Masa tu nak panggil mak, then nampak laa roh nenek kita tu menembusi tembok. Aneh kan? Tapi masa tu tak tahu apa-2. Takut apatah lagi.
     Tapi still ingat. Bila dah besar sikit, Mas tanya cikgu. Then cikgu kata mungkin dia suruh kita sedekahkan dia doa. Ramai yang dah lupa dia kot. Ingat dulu. Masa kecik-2 Mas tak suka nenek. Bukan benci okay. BUKAN. yela masa tu kita budak-2. Orang dah tua biasa lah kan? Ada je tak kena. Mas nak makan kicap pun nenek tak bagi. Katanya nanti hitam. HOHO. Tapi kita sayang nenek kita. KITA SAYANG :'>
    Lagi satu. Mas ingat lagi rupa Abah mas ketika dikafankan. Masa tu baru 4 atau 5 tahun. Mak teh panggil suruh cium arwah abah. Tapi Mas taknak. Mas sibuk main lari-2 keliling rumah. Abah tak pernah marah Mas. Sampai mak sedara, sepupu sepapat cerita pasal arwah abah, mesti diaorang kata diaorang selalu kena marah kalau usik mas. Rinduu abah. Abah mas Rindu abah. Walaupun tak banyak kenangan Mas dengan arwah abah dan tak banyak benda yang Mas ingat tapi mas tetap sayang abah. Bila tengok gambar-2 masa kecil-2 dulu. Mas dapat rasa betapa besarnya sayang abah kat Mas. Kalau abah masih hidup sekarang, mesti abah tak pernah marah Mas kan? Ya Allah aku nangis :')

With arwah Abah :'D


trend tudung dulu -,-





HAHA :") okayy kita nak tayang tu je. Mas SAYANG SEMUA family Mas. :* K ASSALAMUALAIKUM.



Thanks read Fella {。^◕‿◕^。} Hit like if u like n drop comment

1 comment:

  1. hye dear, doalah untuk kesejahteraan abah awak :))

    ReplyDelete